2022. október 10., 17:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Hogyan alakult a Bükkös-parti piac élete az elmúlt két évben, hogyan látták az árusok és hogyan a piac vezetése – ez volt a fő témája október 8-án, a szombati piaczárás után tartott fórumnak, amelyre a piac és a TDM ügyvezetője, Lőrincz Ágnes Fülöp Zsolt polgármestert is meghívta. 2023 tavaszáig az asztaldíjakat nem emelik, mert a díjemeléssel nem akarják tovább növelni a kiskereskedők és őstermelők egyre nagyobb terheit.

A piac vásárlóinak száma egyre növekszik, főként a helybeliek és a környező településekről érkeznek a vásárlók, de néha külföldi csoportok is felkeresik a vásárteret. Ezt a tényt mind az árusok, mind a piacvezetés elégedettséggel ecsetelte. A szolgáltatások színvonala javult, növekszik a kínálat, egyre több a szezonális termékeket árusítók száma is.

Lőrincz Ágnes elmondta, amit az árusok is helyeseltek, hogy lenne mit fejleszteni, de ezt önerőből a város nem tudja megoldani, a piacvezetés ezért folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket. A piac gasztronómiai kínálatának növelése ugyanakkor a könnyebben elérhető célok közé tartozik.

Az ügyvezető bejelentette: az önkormányzattal egyeztetve az a döntés született, hogy 2023 tavaszáig az asztaldíjakat nem emelik, mert a díjemeléssel nem akarják tovább növelni a kiskereskedők és őstermelők egyre nagyobb terheit.

A polgármester elmondta, hogy a piac jelenlegi működése azt bizonyítja, hogy a két évvel ezelőtti, kicsit viharos körülmények között született döntés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a TDM vezetésével eredményes együttműködés alakult ki az árusok és a piacvezetés között. A városvezetés is folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek forrást biztosíthatnának a piac fejlesztésére. Megköszönte az árusok és a piacvezetés munkáját, eredményes együttműködését.

Fotó: Isza Ferenc