2014. január 8., 10:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

szeke_logo


A Szentendrei Konzervatív Esték Klub bár már 2012. második félévétől kezdte meg a tevékenységét, de igazán a tavalyi, a 2013-as esztendő volt a kibontakozás éve az eleinte kisebb, mára pedig már mintegy 400 fős közösség számára. A tavalyi esztendőben a közösség el tudta indítani saját honlapját www.szeke.hu címen, majd ősszel már az elmaradhatatlan facebook oldalunkat is elindítottuk és üzemeltetjük. Így tevékenységünk sokkal könnyebben nyomon követhető mindenki számára, ami megkönnyíti a kapcsolattartást a tagsággal és olyanokat is el tudunk általuk érni, akik még nem tartoznak közösségünk tagjai közé, de később, reményeink szerint csatlakozni fognak a SZEKÉhez.

szeke2013_7Sok minden történt a 2013-as esztendőben, elsősorban is mélyen gyökeret vert a szentendrei programnaptárban a havonta rendszeresen megtartott kávéházi beszélgetős esték sorozata, igaz volt olyan alkalom, amikor már nem fértünk volna el egyik kávéházban sem, ezért a PMK színháztermét kellett kibérelnünk. Az estéken vendégeink között köszönthettük Dr. Fodor Pált, az MTA BTK főigazgatóját; Dr. Hermann Róbert történészt; Döbrentei Kornél kötltőt és feleségét, Petrás Mária előadóművészt és keramikust; Pesty László médiaszakembert; Bogár László közgazdászt; Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját; Borókai Gábort, a Heti Válasz főszerkesztőjét; Dr. Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét; és Gyürk István nagykövet urat. 

Az előadóesteken kívül közösségünk szervezett egy nyári pikniket a Pap-szigeten, részt vett a Békemeneten októberben, parlamenti látogatásra és vacsorára mentünk, kitűztük a székely zászlót a Székelyföldért érzett szolidaritás jeléül, és végül a Karácsonyt is közösen köszöntöttük meghitt énekekkel. Mindeközben meg tudtunk szervezni egy-egy közös filmnézést a rászoruló vagy nehéz körülmények között nevelkedő gyermekeknek, akik közül sokaknak ez lehetett az első alkalom, hogy filmvetítésen vehettek részt, valamint több alkalommal is szükséges háztartási fogyócikkeket tartalmazó ajándékcsomagokat tudtunk szétosztani a rászorulók között a szentendrei karitász segítségével is. Ezúton is köszönjük minden támogató és segítő barátunknak a felajánlásokat!

szeke2013_4Végül pedig elindult a SZEKE Műhely keretein belül egy elemző, alkotó szellemi műhelymunka is, melyre idén szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy további gondolatokkal és ötletekkel járuljunk hozzá városunk jövőbeli sikerességéhez és fejlődéséhez. De emellett többször hangot adtunk véleményünknek is egyes társadalmi kérdésekben és problémák felmerülés alkalmával, hiszen fontos célunk, hogy a jövő alakulásában minél aktívabban részt tudjon venni közösségünk és ehhez hozzá tartozik a közös értékeink melletti kiállás is.

Így az év elején pedig bizalommal tekintünk az előttünk álló esztendőre is, hiszen még rengeteg tervünk és ötletünk van és ahogy a közösség tagjainak száma növekszik, úgy az ötletek és tervek is folyamatosan csak gyűlnek. Az eddigi tevékenységeinket a tavalyihoz hasonlóan tovább fogjuk folytatni, és reméljük hogy az új terveink közül is minél többet meg fogunk a következő esztendőben valósítani. Várunk továbbra is mindenkit a közösségünk tagjai közé, aki szívesen csatlakozna, hiszen közös értékeink és világszemléletünk összeköt és baráttá esz mindannyiunkat és ahogy a hitvallásunk szól: „együtt dolgozunk közösségünk biztonságáért és megerősítéséért”! Aki érdeklődik közösségünk tevékenysége iránt, a szeke.hu oldal „kapcsolat” menüpontja alatt küldhet üzenetet számunkra a kapcsolatfelvétel végett!

Következő beszélgetős esténk pedig január 20-án, hétfőn este 19:00 órakor lesz a Silhouette Caféban, melynek során Barcza György és Vértes András közgazdászok vitájára kerül sor a magyarországi gazdaságpolitikai folyamatok értékelése mentén. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

www.szeke.hu
www.facebook.com/szeke.klub

SZEKE Klub szervezőcsapata nevében: Török Balázs

szeke2013_1szeke2013_6szeke2013_11szeke2013_13szeke2013_19