2023. június 30., 11:22

Szentendre egészségügyi dolgozóit köszöntötte Fülöp Zsolt polgármester és Dublinszki-Boda Péter, Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek vezetője a Városháza Dísztermében. A június 29-én tartott ünnepségen a Semmelweis-díjat Bölcsföldi Tiborné Györgyi ápolási igazgató vehette át. A díjazott az első nem-orvos, aki megkapta az elismerést.

A díjazott a SZEI legrégebbi munkatársa, 1970 (!) óta, azaz 53 éve dolgozik a szakrendelőben.

– Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Ő az intézmény szíve, lelke és agya egy személyben: Ő az, aki mindenről, mindenkiről és mindent tud, minden folyamatot, nyilvántartást és határidőt számon tart, mindig pontos és naprakész, de akár évtizedekre visszamenően is emlékszik bármire, ami a rendelőben vagy a rendelővel történt. Mindenkivel kedves és barátságos, döntéseiben végletekig korrekt és egyenes, kommunikációjában őszinte és lényegre törő. Éppen ezért kivétel nélkül mindenki szereti és mindenki nagyon büszke rá, hogy a kollégája lehet. Az intézményvezető a legfontosabb vezetőtársának és munkatársának tartja, személye az állandóságot és stabilitást jelenti a rendelő életében, ezzel óriási biztonságot és támaszt nyújt a mindennapi munkában. Véleményem szerint első nem-orvos díjazottként nem kerülhetne méltóbb helyre a díj Györgyinél! Elkötelezett munkájának elismeréséhez, a Semmelweis díjhoz szívből gratulálunk! – hangzott az egészségügyi dolgozó méltatása.

A díj átadása után a Szentendre Saxophone Collective együttes zenélt a közönségnek. Bakó Noémi, Fáy Lukács, Galambos Csanád, Kocsis Ábris és Mészáros Péter fantasztikus hangulatot teremtettek, köszönet érte a felkészítő tanáruknak, Nagy Viktornak.

A tagok zenei tanulmányaikat a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolában kezdték. A közös évek alatt több hazai és külföldi fesztiválon megfordultak előadóként. A Zeneiskola szoros kapcsolatot ápol a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel és annak Gyakoroló Zeneművészeti Szakközépiskolájával, melynek köszönhetően Bakó Noémi is csatlakozott a Szentendre Saxophone Collective-hez.

A magyar egészségügy napját, más néven a Semmelweis-napot 1992 óta ünneplik Magyarországon, 2011-től az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti napn. Hagyományosan ezen a napon adják át Szentendrén is a Semmelweis Ignácról elnevezett elismerést, amit a lakosság érdekében orvosi tevékenységet végzők, valamint Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) munkatársai kimagasló teljesítményének elismerésére, valamint személyes megbecsülésük és további ösztönzésük céljából alapított a város. A díj megosztva vagy posztumusz nem adományozható.

Köszönjük városunk egészségügyi dolgozóinak a kiváló szakmai munkát!

Fotó: Isza Ferenc / Szentendre.hu