Biztosítja a város az úszásoktatás színvonalát - www.szentendre.hu
2017. március 3., 12:19

Sikerrel zárult Verseghi-Nagy Miklós polgármester a KLIK-kel való egyeztetése a szentendrei gyerekek úszásoktatásával kapcsolatban. Az önkormányzat átvállalja a költségek egy részét, ezzel tartható az úszásoktatás színvonala.

Verebélyi Ákos tankerületi igazgató februárban arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a 2016/17-es tanév II. félévében a szentendrei iskolák tanulóinak úszásoktatását a V-8 uszodában a KLIK nem tudja finanszírozni.

Úgy gondolom, hogy ez teljességgel elfogadhatatlan, tekintettel arra, hogy így lennének olyan gyerekek, akik ebben a félévben egyáltalán nem részesülnének úszásoktatásban – mondta a polgármester, aki haladéktalanul egyeztetést kezdeményezett a KLIK vezetőjével.

Verseghi-Nagy Miklós tárgyalásra hívta a négy általános iskola igazgatóját, az Aquapalace Kft. ügyvezetőjét és Verebélyi Ákost a kialakult helyzetről. Az iskolák igazgatói jelezték, hogy számos problémát vet fel, ha a KLIK  nem finanszírozza az úszásoktatást: egyrészt jelentősen csökkenne a gyermekek úszásoktatásának a színvonala, másrészt komoly gondot jelentene a napi testnevelés óra megtartása a tornatermek túlfoglaltsága miatt.

Sikerült abban megállapodni, hogy a KLIK fizeti a minimálisan kötelező, előírt óraszámhoz megfelelő belépést az uszodába a gyermekek számára, az ezen felüli óraszámot pedig az önkormányzat fogja finanszírozni, és ezzel az önkormányzat is hozzájárul ahhoz, hogy a korábban megszokott teljes óraszámban tudjanak a gyermekek úszásoktatásban részesülni a Vizes Nyolcas uszodában.
Számomra ez egy kiemelten fontos személyes cél is, hiszen úgy gondolom, hogy a fiataloknak szüksége van az egészséges fejlődésre, a sportoktatásra, úszásoktatásra, ezt ilyen módon tudjuk a jövőben is biztosítani – jelentette ki a polgármester.