2022. május 25., 13:28
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az 1972-ben megrendezett Stockholmi konferencia 50. évfordulója alkalmából Birtokolni vagy létezni? – Útkeresés „a növekedés határai” túlsó oldalán címmel, kerekasztal beszélgetéssel egybekötött ingyenes előadásra invitál minden érdeklődőt Thurzó Orsolya, a rendezvényen közreműködő Ars et Vita Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az esemény időszerűségét a kerek évforduló mellett a szaporodó megoldatlan kérdések adják. 50 évvel ezelőtt készült el a „Növekedés Határai” című dokumentum számítógépes szimuláció segítségével, amely a véges erőforrások mellett zajló exponenciális gazdasági és népességnövekedés elemzését tartalmazza.

„A világ megváltoztatását csak a magam megváltoztatása teszi lehetővé” – Hamvas Béla (Silentium)

Bár napjainkban a világ bármely szegletében élők a saját bőrükön érezhetik, hogy valami alapvető és kedvezőtlen változás történik a Föld klímájával, mégis az emberek többsége közömbös a kérdéssel kapcsolatban. A rendezvény célja az ismeretterjesztés és az ökologikus szemléletformálás, ahol két irányból szeretnék a közönséget megszólítani: egyrészt a szociálpszichológia és a filozófia oldaláról, másrészt a gazdaság oldaláról.

Időpont: 2022. június 10. (péntek), 18:00
Helyszín: Barcsay Udvar (Dumtsa Jenő u 10.)
Esőhelyszín: Ferenczy Múzeum, (Kossuth Lajos utca 5.)

Program:

18:00-18:25 – Birtokolni vagy létezni? – előadó: Thiel Katalin, filozófus
18:25-18:50 – „Ninive ég”, avagy a növekedés átszakított korlátai – előadó: Zlinszky János, biológus, környezetpolitikai szakértő
18:50-19:30 – Pódiumbeszélgetés az előadókkal