2021. június 18., 13:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2021. június 18-án ünnepélyesen is átadták a Szivárvány tagóvoda udvarán nemrég elkészült sportpályát. A hiánypótló pálya az Ovi-Sport Alapítvány beruházásában, az önkormányzat sikeres pályázata nyomán készült. A Nemzeti Ovi-Sport Program keretében az óvodások a legkisebbek méreteihez igazított pályán a kapott eszközökkel számos labdajáték alapjait sajátíthatják el.

2021. június 18-án tartották a Szentendre Városi Óvodák Szivárvány Tagóvodában az új sportpálya ünnepi átadását, amely a városi önkormányzat, a támogatást felajánló vállalkozás, valamint az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány összefogásából, a társasági adótörvény által lehetővé tett sporttámogatásoknak köszönhetően épült meg.

Az átadón a gyerekek és a tagóvoda dolgozói mellett meghívott vendégként jelen volt Fülöp Zsolt polgármester, Magyar Judit költségvetésért felelős alpolgármester, dr. Kozmáné Tóth Tímea, az alapítvány alelnöke, Hajnal Szilvia, a Szentendre Városi Óvodák intézményvezetője, és a Szentendre Városi óvodák intézményvezető-helyettesei, a tagóvodák vezetői.

A vendégeket Németiné Ikvai Emőke, a Szivárvány Tagóvoda vezetője köszöntötte. Megköszönte a támogatást és a segítséget mindazoknak, akik részt vettek a beruházásban. Elmondta: az új sportpálya azért is nagy öröm a Szivárvány tagóvodának, mert az intézményben nincs tornaterem.

Fülöp Zsolt polgármester köszöntőjében hangsúlyozta az összefogást, melynek eredményeként a pálya megépülhetett. Mint mondta, az alapítvány és a város mellett valódi polgári szerepvállalás, lokálpatrióta felajánlás is segítette a pálya megvalósulását.

Dr. Kozmáné Tóth Tímea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány alelnöke Buzánszky Jenőről beszélt a kicsiknek; a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje alapította az Ovi-Sport Programot, amely által eddig már óvodások tízezreinek tették elérhetővé a mindennapos mozgás felhőtlen örömét. Mint az alelnök elmondta, az alapítvány évente 22 pályát tud létesíteni, Magyarországon az ovi-sport pályák száma elérte a 460-at, és az alapítvány már külföldre is terjeszkedik.

Szentendrén a Szivárvány tagóvoda sportpályája az első Ovi-Sport Alapítvány finanszírozta beruházás. Megvalósításához az önkormányzat 4,5 millió forinttal járult hozzá. A kivitelezést az Ovi-Sport Alapítvány végezteti. Azonban nem csak a pályát építik meg, hanem egy komplex program keretében a pedagógusok képzéséről is gondoskodnak. A programmal az óvodások számos labdajáték (röplabda, kézilabda, labdarúgás, tenisz, tollaslabda, kosárlabda, ügyességi játékok stb.) alapjait elsajátíthatják, a kifejezetten a legkisebbek méretigényeihez igazodó pályán.

A megnyitó a Szivárvány óvoda gyermekeinek játékfűzésével folytatódott, majd az ünnepélyes szalagátvágás után, melyre Fülöp Zsolt polgármester a kicsik képviselőit kérte fel, az óvodások birtokba vették a pályát egy akadályversenyre.