2014. július 31., 11:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Márton 55 éves pomázi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. július 14-én telefonon megkereste volt élettársát és megkérte, hogy menjen el hozzá néhány hivatalos iratot kitölteni. A nő még aznap felkereste a férfit. Mialatt a sértett írt, volt élettársa bezárta az ajtókat és közölte a nővel, hogy nem mehet sehová, majd megfenyegette, hogy levágja a haját és felakasztja.

A férfi később kis időre elhagyta a helyiséget. A sértett kihasználva a lehetőséget, telefonon hívta a rendőrséget. A kiérkező járőröket M. Márton fogadta a kapuban. Volt élettársa ekkor még a házban volt, de a gyanúsított tagadta, hogy nála van a nő. A sértett látta a megérkező rendőröket és segítségért kiáltott, amit a járőrök meghallottak, követték a férfit a házba, ahol megtalálták a zaklatott állapotban lévő asszonyt.

M. Mártont a rendőrök elfogták és a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították, ahol őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az 55 éves férfit az illetékes bíróság 2014. július 17-én előzetes letartóztatásba helyezte.