2019. szeptember 6., 21:34

Szeptember 6-án, a délutáni órákban került sor a közösségi tervezést követően két ütemben megújult Sztaravoda Park átadására.

A Postás strand és a Füzespark közösségi tervezése után harmadikként a Sztaravodai úti parkot is a lakossági igények összegzésével tervezték meg. A 2017 őszén indított tervezést követően 2018 októberében kezdődött a park építése. A fejlesztés első ütemében megépültek a járdák, padokat helyeztek ki, játszó- és sporteszközöket telepítettek, mezítlábas ösvényt és növényágyásokat alakítottak ki öntözőrendszer kiépítésével, illetve kihelyeztek két napelemes kandelábert. A park rendezése idén júliusban folytatódott kerékpártároló felállításával, ivókút telepítésével, a régi, tönkrement pingpongasztal elbontásával és füvesítéssel, valamint kihelyeztek még egy padot és két körasztalt padokkal, illetve két új hulladékgyűjtő edényt. Sor került az öntözőrendszer bővítésére és újabb növényeket telepítésére is.

„Ez a gyönyörűen kialakított a park alkalmas arra, hogy a közösség összejöjjön, beszélgessen. Minden bokor helyét az itt lakók, a közösségi tervezésben részt vevők találták ki. Örülünk neki azért is, mert a városvezetés számára fontos a zöldfelületek megőrzése – mondta Verseghi-Nagy Miklós polgármester az átadón.

Négyessy Katalin, a körzet képviselője visszaemlékezett a három jó hangulatú összejövetelre, amikor közösen megálmodták a parkot, és megköszönte a városvezetésnek, hogy a tervek megvalósulhattak. Kérte a környékbeliek segítségét, hogy sokáig megmaradjon a park ilyen szépnek.

Végül az egyik lakó is köszönetet mondott: az önkormányzatnak, hogy elkészülhetett a park, a kivitelező Kerekerdő Kft.-nek pedig az igényes munkáért.