2022. december 12., 17:08
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány november 30-i kuratóriumi ülésén elbírálta a 2022. év Barcsay-díjra benyújtott pályázatokat. A kuratórium döntése alapján a nyertesek: Krizbai Gergely (Krizbo) képzőművész, M. Kiss Márti festőművész és Szabó Franciska festőművész. 

Az alapítvány minden évben Barcsay-díjat adományoz pályakezdő fiatal művészeknek, akik olyan kvalitásos alkotásokat hoznak létre, amelyek méltó módon idézik és őrzik Barcsay Jenő szellemiségét, alkotói következetességét és a művészet iránt érzett alázatát.

A Barcsay-díjjal oklevél, Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész plakettje és pénzjutalom jár. A díjátadással egyidőben nyílik meg Szentendrén a kitüntetett művészek kamarakiállítása.
A díjátadó ünnepséget várhatóan 2023. január 14-én, Barcsay Jenő születésnapján, illetve az ehhez közelálló napok valamelyikén rendezi meg Szentendrén, az ÚjMűhely Galériában a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Krizbai Gergely képzőművész közösségi oldalán fejezte ki örömét és köszönetét az elismerésért: „Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy idén én lehetek az egyik alkotó, akit Barcsay-díjjal tüntettek ki. El se hiszem, egészen kiskorom óta reménykedtem benne, hogy egyszer megkaphatom ezt a díjat és most úgy néz ki, január végén kézbe is vehetem majd a Csíkszentmihályi Róbert plakettjét a díjasok munkáit bemutató kiállításon. Köszönöm a kuratóriumnak, hogy méltónak ítélték a munkáimat erre a díjra!”

Gratulálunk!

Kapcsolódó cikk:

A következő öt évben az ÚjMűhely Galériában adják át a Barcsay-díjakat