2024. március 25., 09:03

A Mészáros és Mészáros Zrt. mint kivitelező arról értesítette az önkormányzatot, hogy a DMRV megrendelésére folytatódik a Dunakanyar sétányon az ivóvízhálózat cseréje, ezért a Dunakanyar sétányt a munkavégzés helyétől, idejétől függően szakaszosan lezárják. Először a Sellő utcától lesz lezárás, várhatóan április végén, május elején. Majd a csőfektetés befejezése után az új aszfaltburkolat elkészítése idején, a Papszigeti úttól a sétány teljes hosszában, erre várhatóan május utolsó heteiben kerül sor. A munkák április 8-án kezdődnek.

A Sellő utcánál történő lezárásnál a kerékpáros forgalmat a Sellő, Derecskei utcán át a 11-es főútra terelik, az új aszfaltburkolat készítése idején pedig a Papszigeti útra és onnét a fenti utcák érintésével a 11-esre.

A tavaly megkezdett beruházás folytatásaként a Derecskei utcától északra további mintegy 100 méteren cserélik az ivóvízvezetéket. Az új vezeték a Papszigeti úti csomópontban, illetve a Derecskei utcától mintegy 100 méterre lévő vízmű szerelvényaknánál csatlakozik majd a hálózatra. A rákötés várhatóan egy napot vesz igénybe, ami a vízszolgáltatás átmeneti szünetelésével jár. Erről a DMRV külön értesíti majd az érintetteket.

A csőfektetés befejezése, a munkagödrök feltöltése után először ideiglenes borítást kap a sétány, majd a föld ülepedését követően készül el az új aszfaltburkolat. Az építés ideje alatt a kivitelezés közvetlen környékén lévő utcákban ideiglenes forgalmi akadályokra, esetleges forgalomkorlátozásra kell számítani, amiről a kivitelező írásban értesíti az érintett ingatlantulajdonosokat.

A kivitelezés ideje alatt a munkákkal kapcsolatos kérdéseikkel a kivitelező munkatársait kereshetik:

  • Becskereki Zsolt (Kivitelező Projektvezető Közmű Alagút Zrt.): +36 30 646 3197
  • Király Zoltán (Fővállalkozó Építésvezető Mészáros és Mészáros Zrt.) +36 30 936 5188
  • Csetneki Csaba (Fővállalkozó Építésvezető Mészáros és Mészáros Zrt.) +36 30 354 1363