2015. június 5., 13:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Gondozási Központ egy új autóval gazdagodott, amely nagymértékben megkönnyíti a mindennapi munkát, az idősek, rászorulók ellátását. Az Opel Astra megvételéhez hozzájárult a Polgármesteri Hivatal és a Szentendrei Rotary Klub is, így sikerült a régóta várt járművet beszerezni.

Kecskésné Sipos Andrea, intézményvezető köszöntő beszédében elmondta, hogy a mindennapjaik, az ellátottak magasabb színvonalú és gyorsabb kiszolgálása érdekében nagy szükség volt az autóra.

A Gondozási Központ 258 ebédet szállít ki, 101 ember házi ellátásában segédkezik, és 55 embernek nyújt naponta „második otthont”, azaz az ellátás mellett programot, gondoskodást és szeretetet.

A gépjármű beszerzését saját forrásaikból nem tudták megoldani, ezért fordultak a városvezetéshez és a Rotary Klubhoz segítségért, és mindkét helyről pozitív fogadtatásra lelet a kérés, az autó pedig ma már ott áll szolgálatra készen a Gondozási Központ udvarán.

Az átadón, Petricskó Zoltán, alpolgármester, aki a városi szociális ügyekért is felelős, az időseket méltatta, példaként állítva őket a mai fiatalság, mindannyiunk elé Sütő Andrást idézve: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” Az alpolgármester köszönetét fejezte ki az intézménynek, amely „nap, mint nap gondoskodik és tanácsokkal látja el nyugdíjasainkat”.

Albert István a Rotary Klub nevében fejezte ki örömét, hogy segíthettek az elesetteken. A bensőséges kerti ünnepségen a gondozottak is részt vettek, szeretettel köszönték meg a segítséget Böjte Csaba testvér szavaival: „Az élet azért van, hogy odaadjuk. Sokszor mondtam, hogy a mi életünk olyan, mint egy marék aranypor. Hatalmas érték, kincs. De hogyha nem adjuk oda valamiért, akkor is kiperegnek a mindennapok az ujjaink közül.”