2018. február 16., 19:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Fürj utca megújult alsó szakaszának és a vele párhuzamosan elkészült Sztaravodai úti áteresz február 16-i ünnepélyes átadásán vett részt Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Hadházy Sándor országgyűlési képviselő és Négyessy Katalin, a körzet önkormányzati képviselője.

Verseghi-Nagy Miklós örömét fejezte ki, hogy hosszú várakozás után a lakók birtokba vehették a megújult, jó minőségű utat. Mint mondta, tavaly több mint öt kilométer hosszúságban épített utat az önkormányzat. A fejlesztések többféle forrásból valósultak meg: pályázati, illetve önkormányzati forrásból – mint ez az út is –, valamint a lakók hozzájárulásával az 1+1 konstrukcióban. Hozzátette, hogy a napokban készült el a város 2018-as költségvetése, amit a február 22-i testületi ülésen tárgyalnak meg a képviselők. A terv, hogy idén még több út épüljön a közlekedési infrastruktúra javítása érdekében, mivel a lakosok is ezt várják leginkább. Az önkormányzat ennek érdekében hirdette meg a Járható Szentendréért Programot is.

Hadházy Sándor szerint három dolognak köszönhető, hogy több forrás jut a fejlesztésekre. Egyrészt a kormány 2013-as adósságkonszolidációjának, amikor minden önkormányzati adósságot átvállalt. Másrészt – mivel a közép-magyarországi régióra kevesebb uniós forrás jut – a kormány 80 milliárd forintot különített el a belföldi úthálózat fejlesztésre, intézménykorszerűsítésre és turisztikai beruházásokra, tehát a térségben lévő önkormányzatok jelentős támogatásokra pályázhatnak. A harmadik ok pedig az önkormányzatok felelős gazdálkodása, melynek köszönhetően az eladósodási spirál nem indult újra.

Négyessy Katalin képviselő köszönetet mondott a város vezetésének és a városfejlesztési irodának az elkészült szép útért, illetve megköszönte a lakók türelmét. Hozzátette, hogy ezt továbbra is kéri tőlük, és ígérte, hogy a továbbiakban is azért dolgozik, hogy minél több fejlesztés történjen a körzetben.