2015. március 3., 19:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Jól halad a Képviselő-testület által 2014 tavaszán elfogadott, Hamvas Béla utca 2-10. szám alatti társasház korszerűsítése a Concerto-program keretein belül. Várhatóan átadják a teljesen megújult házat a hibrid napelem-napkollektor rendszerrel együtt.

Megtörtént az ablakok cseréje, az erkélyek felszerelésre kerültek, a szigetelés és a színezés az épület három oldalán elkészült. Január 19-én az átadási folyamat megkezdődött, elsőként a lakások egyenkénti bejárásával. Az önkormányzat tulajdonában álló üzlethelyiségek portál átépítése megkezdődött, az utolsó portál cseréjére 2015. február 3-án került sor.

Folytatódik továbbá a Hamvas Béla utca 2-10. Társasház VSZN Zrt. kötelezettségébe tartozó hibrid napelem, napkollektor rendszer kivitelezése. A hibrid napkollektorok megérkeztek, a daruzást 2015 áprilisában végzik majd és a rendszert a hónap végéig üzembe helyezi a kivitelező.

A Concerto programban további két társasház korszerűsítése is szerepel: a Kálvária 57-61., illetve a Hamvas B. u. 12-18. A társasházak a hazai támogatási lehetőséget is kihasználva döntöttek az energetikai korszerűsítés iránti szándékukról.