2022. november 25., 14:41
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az energiaválságban elvárható mértéktartással összeállított, mégis igazi karácsonyi hangulatot teremtő programkínálat várja a belvárosba látogatókat az adventi időszakban. Szeretettel várunk mindenkit a november 26-án kezdődő ünnepi eseményeken.

A nehézségeken felülemelkedve Szentendre megtartja a hagyományos karácsonyi vásárát a Dumtsa Jenő utcában, és a közkedvelt, jótékonysági Mikulásfutást a Duna korzón. Bár takarékosságból fényfestés nélkül, a város karácsonyfáján közösen gyújtjuk meg a gyertyákat: a meghitt hagyomány keretében az idén először román, dalmát, lengyel és szlovák nemzetiségi karácsonyi dalokat hallhatnak, akik eljönnek a Fő térre vasárnaponként.

Hosszú idő után először a Barlangban szilveszteri utcabál lesz, ahol a résztvevők együtt köszönthetik a 2023-as évet. A szilveszteri fényfestés is elmarad, ám cserébe ingyenes, Benkovits György vezetésével tartott városismereti sétákkal és a egyéb előszilveszteri programokkal kárpótolja a szentendreieket az eseménysorozat szervezője, a Szentendrei Kulturális Központ.

Az idei programfüzetben a képre kattintva tájékozódhatnak:

advent programfüzet