2023. december 20., 08:11

Cipősdobozokban és kartonszámra érkeztek Szentendre Város Önkormányzata és a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény városi adománygyűjtésére meghirdetett adományok. A családsegítő szolgálat munkatársai gyűjtötték össze a városi intézményekben és a számos gyűjtőponton fogadott felajánlásokat.

Idén kettő gyűjtés zajlott egy időben: a város intézményeinek dolgozóitól cipősdoboz felajánlások, a lakosságtól tisztító- és élelmiszerek érkeztek a város több gyűjtőpontjára a rászorultak megsegítésére, hozzájárulva ezzel a karácsonyi időszak szebbé tételéhez.

Magyar Judit képviselő szervezésében idén immár negyedik alkalommal gyűltek adományok a Hajléktalanszállón élők részére, amelyeket december 15-én Pilis Dániel alpolgármesterrel adtak át a Gondozási Központ vezetőjének Kecskésné Sipos Andreának. A Gondozási Központ előzetesen összeállított listájának megfelelően ismét nagy mennyiségű – 230 db konzerv, 70 db leves, 50 doboz tea, 24 kg cukor, 12 üveg citromlé, 22 üveg szörp,  5 kg alma, 4 kg narancs, 10 csomag szaloncukor, 5 csomag keksz – élelmiszer, valamint tisztító- és tisztálkodószer gyűlt össze. A több doboz adomány mintegy két hónapra elegendő segítséget nyújt a szállón élők ellátásában.

Köszönet és elismerés minden támogatásért!

Fotó: Isza Ferenc/Szentendre.hu