2020. március 31., 10:37
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ez a cikk 2020. máricus 31-én frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. arról értesíti az ügyfeleit, hogy továbbra is ellátja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban vállalt feladatait, azonban a veszélyhelyzetre való tekintettel módosítottak a hulladékszállítási járatterveken és munkavállalóik beosztásán, amely következtében csökkent a zöldhulladék elszállítására fordítható kapacitásuk. A VSZ azt tanácsolja a lakosságnak, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel csak a feltétlenül szükséges kerti munkákat végezzék el,  és nagyobb mennyiségű zöldhulladék esetén próbálják ki a házi komposztálást, az elszállítás elmaradása esetén a lakosság türelmét kéri.

„A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. ezúton értesíti ügyfeleit, hogy továbbra is ellátja hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban vállalt feladatait. A kialakult koronavírus járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzet okán bizonyos megszorításokat kell vállalnunk egyes szolgáltatásaink terén kollégáink egészsége és az alapvető kommunális hulladékszállítás biztosítása érdekében.

Társaságunk a 2020. április hónapban induló zöldhulladék elszállítást továbbra is díjmentesen biztosítja az előzetesen kommunikált járatnapok alkalmával, azonban kérjük ügyfeleinket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel csak a feltétlenül szükséges kerti munkákat (elsősorban fűnyírás) végezzék el és csak az abból származó zöldhulladékot helyezzék ki ingatlanuk elé. A veszélyhelyzetre való tekintettel kollégáink beosztása és hulladékszállítási járattervek módosításra kerültek, kapacitásainkat elsődlegesen a kommunális (kukás szemét) elszállításának fenntartására fordítjuk, így zöldhulladék elszállítására fordítható kapacitásunk az eddigiekhez mérten csökkent. Amennyiben az Önök háztartásában jelentősebb mennyiségű (több, mint 4-5 zsák) zöldhulladék keletkezik abban az esetben javasoljuk az egyre népszerűbb és környezettudatos házi komposztálás kipróbálását, amellyel saját zöldfelületeink tápanyagellátást is biztosíthatjuk.

Kérjük továbbá, hogy amennyiben mégis a zsákos elszállítás mellett dönt, abban az esetben a zsákokat továbbra is csak a szállítási napon átlátszó zsákban reggel 6:00-ig vagy az ezt megelőző napon van lehetőség kihelyezni, oly módon, hogy az a gyalogos és személygépjármű forgalmat ne akadályozza.

Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szállítások a megváltozott körülmények ellenére is zökkenőmentesen történjenek meg. Amennyiben mégis elmaradást tapasztalna a zöldhulladék elszállítása kapcsán, kérjük szíves türelmét, kollégáink szabad kapacitás függvényében pótolják az esetleges elmaradást.”