2015. november 13., 14:19
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Az útjavítási munkálatok egész évben folyamatosan zajlanak Szentendre több mint 200 utcájában, ütemterv szerint városrészenként a legforgalmasabb útvonalaktól a kevésbé frekventáltabbak felé haladva kátyúznak, szőnyegeznek. A Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai Szentendre közterületeit is folyamatosan karbantartja.

1_Huba utcaOktóber végéig csaknem 1400 nm felületen összesen 859 úthibát javítottak ki a VSZ NZrt. munkatársai, és még 1500 nm kátyúzás van hátra. Boldogtanyán és Izbégen például a munka nagy százalékban elkészült, várhatóan két-három héten belül befejeződik. Jelenleg a Kálvária út és Deli Antal utcákban és az általuk határolt utcákban dolgoznak a legnagyobb erőkkel. A továbbiakban a Római sánc utca és Vasúti villasor által határolt területen és a Kossuth Lajos utcában folytatják az útburkolati hibák megszüntetését. Az időjárási viszonyok október végén, november elején nem akadályozták a munkálatokat, ezért azok jó ütemben haladtak. Az utakon dolgozók minden esetben biztosítják a biztonságos közlekedést a kátyúzás mellett is. A VSz a továbbiakban is kéri a közlekedők türelmét és együttműködését az érintett szakaszokon.

2_Vásárhelyi Pál utca 2
3_Dunakorzó, szalagkorlát elbontása (1)_2015-10-28 4_Dunakorzó, szalagkorlát elbontása (2) 2015-10-28
Szalagkorlát elbontása a Duna-korzó északi részén

5_Bogdányi_árvácska
Virágültetés a város több pontján: a 11-es főútnál, a Papírgyárnál, a Duna-korzón és a Bogdányi utcában (képünkön). Az ágyásokba árvácska és hagymás virágok – tulipán és nárcisz – kerültek.
6_Izbégi temető
Szintén a VSZ Zrt. feladata volt a temetők rendbetétele a halottak napja előtt. A Pilisi utcai temetőben gallyazást, sövénynyírást, kaszálást végeztek.
7_lombgyűjtés_ Posta 20151104
Az őszi lombgyűjtés a Duna-korzón, a Kert utcában, a 11-es útnál folyamatos.
ELMŰ_előtte_utána
Az ELMŰ és az Önkormányzat újfajta, kreatív közös akcióban festették le a szentendrei rossz állapotú, földön álló kisfeszültségű elosztószekrényekeit. Elkészült a prototípus, az első festett ELMŰ szekrény a 11-es (Egres u) mellett található. A festést szintén a VSZ NZrt végezte el.