2023. augusztus 4., 15:41
A kivitelező Stone Dekor Kft. és a HVT-Bau Kft. mintegy ötven munkatársa dolgozik az – előző önkormányzati ciklusban elfogadott – útvonal több helyszínén, hogy az igen szoros október 31-ei határidőt tartani tudják. Eddig a tervek szerint haladnak.

Elkészült a Pipacs utca Pomázi és Kálvária út közötti szakaszán a szilárd burkolat. Jól halad a Bükkös-parti piac kockakőburkolatának felújítása is, a 11-es főút felől kezdték és már a Kanonok utcánál tart a kivitelezés.

A Bükkös-part menti gáton haladó gyalogos és kerékpáros út Kossuth utcai csomópontjának kiépítése, szélesítése és a szegélykövek lerakása folyik. Augusztus második hetében már aszfaltozni fogják az utat.

Izbégen a Pilisi utca aszfaltozásából már csak egy rövid szakasz van hátra. A Bükkös-part János és Jobbágy utcai szakaszán rövidesen befejezik a szegélykő-lerakást. Várhatóan jövő héten megkezdődik a József és Anna utcában is a burkolatfelújítás.

Rövidesen elkezdik felfesteni a Vasúti Villasoron a kerékpáros nyomot és a kerékpárosok útvonalválasztását segítő, zöld alapon sárga kerékpárt ábrázoló táblák kihelyezése is megkezdődik.

A kivitelezők kérik, hogy ahol nem lehet a munkaterületet teljesen lezárni – például Izbégen a Bükkös-parton –, de láthatóan munka folyik a területen, munkagépek közlekednek, ott ne sétáljanak, mert balesetveszélyes. Megértésüket és türelmüket előre is köszönik a kivitelezők.

Az európai uniós forrásból megvalósuló kerékpáros nyomvonal nem turisztikai célokat, hanem a szentendreiek közlekedését szolgálja. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5.3.2-15-2016-00010 sz.) keretében elnyert 244,89 M Ft és a 2023. május 15-én többlettámogatásként megítélt 371 M Ft, valamint a 30 millió forintos önkormányzati önrészből, összesen 645,89 millió forintból valósul meg.

Fotó: Bellai László