2022. január 3., 14:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közzétette a 2022. évi társasházi kéményseprői, kémény-ellenőrzési ütemtervet – az úgynevezett „sormunka” tervet – a BM Országos Katasztrófavédelem Kéményseprőipari Tevékenységet Ellátó Szervezete. Szentendrén a társasházak kéményeinek ellenőrzésére, szükség esetén tisztítására március 28. és július 29. között kerül sor.

A központosított kéményseprést, illetve a kémények ellenőrzését a társasházakban és lakásszövetkezeti lakóépületekben a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete végzi, függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak.

A fűtőberendezések típusától függően az esedékes évi vagy kétévi ellenőrzésekre az ún. „sormunka” keretében, külön megrendelés nélkül kerül sor. A sormunka során a kéményseprőipari szervezet vagy szolgáltató tűzbiztonsági okokból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzi ezt az ellenőrző tevékenységet. Az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó kémény, illetve kémények, tartalékkémények, a bekötő- és összekötő elemek átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára. Szentendrén a társasházi kémények ellenőrzésére, szükség esetén tisztítására 2022. március 28. és július 29. között kerül sor.

További információ kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon érhető el.
BM Országos Katasztrófavédelem Kéményseprőipari Szervezetének 2022. évi Pest megyei sormunkaterve >>>

fotó: kaposvarmost.hu