2023. július 3., 15:00

Az önkormányzat a múlt héten közvélemény-kutatást indított, amelyben a szentendrei városlakók véleményét szeretné megtudni a közügyekről, a helyi történésekről, a város helyzetéről, a részvételi demokráciáról és a városi szolgáltatások minőségéről.

A „Szentendrei közvélemény-kutatás – 2023” néven indított – a szentendreiek véleménye iránt érdeklődő – tíz napra tervezett reprezentatív kutatás során összesen 800 főt keres meg a felmérést végző 21 Kutatásközpont Kft., a felét telefonon, a másik 400 főt pedig online.

A kérdőív kitöltése mindössze húsz percet vesz igénybe. Amennyiben megkeresik Önt is, kérjük, segítse munkájukat a válaszaival.

Hasonló közvélemény-kutatást már három alkalommal rendelt az előző, fideszes városvezetés, annak eredményéről azonban nem sokat tudnak a szentendreiek, mert a kutatás adatait nem tették közzé. A mostani kutatás várhatóan július közepén zárul, az eredményről a város vezetése később részletesen beszámol.

A mostani közvélemény-kutatás részét képezi az Ábrányi Emil Programban megfogalmazott részvételi demokrácia megvalósításának. A program eddigi leglátványosabb eleme a Városrészi Költségvetés Program, amelyben a szentendreiek tehetnek javaslatokat arra vonatkozóan, hogy milyen beruházásokat látnának szívesen környezetükben, majd ugyancsak ők dönthetnek arról, a legtöbb szavazatot kapott öt fejlesztés közül melyiket valósítsák meg.