2023. szeptember 25., 17:19

Eredményesen és örömteli bejelentéssel zárult a Városházán szeptember 20-án folytatott megbeszélés a V8 vezetőjével és a meghívott szentendrei iskolák igazgatóival. A találkozón a diákok támogatott úszásoktatásáról, a szentendrei iskolák pedagógusainak nyújtott városi kedvezményről és a Barcsay Jenő Általános Iskola pedagógusainak biztosított ingyenes parkolási lehetőségről esett szó.

Bár az állami fenntartó egy éve nem támogatja a gyermekek úszásoktatását, az önkormányzat támogatásának köszönhetően a szentendrei iskolások az idei tanévben is a V8 Uszoda és Szabadidőközpont rendszeres látogatói lesznek.

A Barcsay Jenő, a Templomdombi, a II. Rákóczi Ferenc és a Bárczi Gusztáv iskolákban hiányoznak a feltételek a kötelezően előírt testnevelés oktatáshoz, ezért is fogadták nagy örömmel a hírt az iskolák vezetői.

Fülöp Zsolt polgármester a V8 uszoda vezetőjével, dr. Juhász Lászlóval közösen jelentette be a megbeszélésen, hogy a városi cégek dolgozóinak biztosított kedvezményt kiterjesztik a szentendrei iskolákban, az állami, az egyházi és az alapítványi iskolákban tanító minden pedagógusra, ami azt jelenti, hogy hétköznapokon ők is 30% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

Szentendre városa, a V8 Uszoda és a Barcsay Jenő Általános Iskola megállapodásának köszönhetően 6-14 óráig az iskola tanárainak ingyenes parkolási lehetőséget biztosít a V8.