2021. szeptember 30., 22:36
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A választókerület képviselője, Magyar Judit őszi fórumsorozata 2021. szeptember 29-én, a Római temető utcában folytatódott.

A fórumra a Római temető utca, a Szabadkai utca és a Villasor köz lakói kaptak meghívást. A résztvevők tájékoztatást kaptak a városrészi költségvetés választókörzetet érintő eredményéről, és jelezhették a kapcsolódó észrevételeiket.

Az eseményen részt vett Fülöp Zsolt polgármester is, aki a leégett Spar területének hasznosításának, valamint a MÁV-HÉV megálló és a Volán buszpályaudvar felújításának  építésügyi és településszerkezeti vonatkozásairól, az érintett terület fejlesztésével kapcsolatos aktualitásokról tájékoztatott.

A lakók ezt követően feltehették kérdéseiket, és kifejthették problémáikat, javaslataikat, melyek megválaszolásában Hámornyikné Csemeczky Zita, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője is rész vett.

Néhány felvetés az elhangzottak közül:

  • a csapadékvíz elvezetésének megoldása a Római temető utca Szabadkai utca felé eső részében
  • több lakó jelezte, hogy az utcák éjjel nagyon sötétek, az utcai közvilágítás nem elegendő
  • a Római temető utcai lakóparkban a kapu közvetlenül az útra nyílik, a ki-be közlekedés így nem biztonságos. A lakók szeretnének megoldást erre a problémára.
  • a P+R parkolóban járólapok kialakítása
  • a P+R parkolóban található fák megmentése
  • a P+R parkoló pollereinek fixálása, ugyanis az eszközöket ismeretlen rongálók sajnos gyakran kiszedik.

Legközelebb október 6-án, szerdán 18:00 órakor a Rózsa utcai lakótelep belső részén találkozhatnak a választópolgárok Magyar Judittal.  A meghívókat a környékbeliek postaládáiba hamarosan eljuttatjuk.