2014. május 14., 08:58

Elkezdődtek a 2014. évi Tenisz Országos Csapatbajnokság II. osztályának küzdelmei.

A tavalyi III. osztályt megnyert csapat az elmúlt hétvégén egy osztállyal feljebb kezdte meg szereplését a Magyar Országos Csapatbajnokságban. Csapatunk régi tagjai mellé újabb kiváló teniszezőket sikerült igazolnunk.
Ebben az idényben csapatunk első számú játékosa a már az F18 kategóriában játszó Bartakovics Marcell, aki tavaly vendégjátékosként az I. osztályú csapatbajnokságban szerepelt, de most nagy lelkesedéssel áll csapatunk rendelkezésére. A korábbi Davis Kupa játékos és többszörös magyar bajnok, dr. Nagy Viktor mellé György Károly és György Tamás személyében két korábbi ATP versenyzőt is sikerült megnyernünk. A György testvérek játékosként és edzőként is a magyar tenisz elismert tekintélyei közé tartoznak. Tamás többszörös magyar bajnok, míg Károly edzőként is jelentős sikereket ért el a sportágban.
A május első hétvégéjén megrendezett első fordulóban csapatunk az MTK fiataljai ellen, rögtön a legerősebb felállásban kezdett (Bartakovics Marcell, Szappanos Márton, Budinszky Móric, dr. Nagy Viktor, György Károly, György Tamás). A három fiatal játékos mellett három tapasztalt versenyző vonult fel a pályára. A várakozásnak megfelelően mindenki megnyerte szinglijét, így a párosok lejátszása már csak formalitás volt. A párosokban minden fiatal mellé egy idősebb, rutinos versenyzőt indított a csapatkapitány. A három párosból csak kettőt sikerült megnyerni, így a végeredmény MTK – Dunakanyar Tenisz Klub SE 1:8 lett, ami kezdésnek nem is olyan rossz. Mindhárom új játékosunk 100%-osan teljesített, azaz az egyeseik mellett a párosaikat is megnyerték! Csapatunkat a családtagok mellett elkísérték György Tomi tanítványai is, akiknek ezúton is köszönet a biztatásért!
A másnapi fordulóban hazai pályán fogadta csapatunk a keszthelyi SUN Tenisz Club játékosait. A csapat az előző napi felálláson egy helyen változtatva (dr. Nagy Viktor helyén Eke László játszott) minden mérkőzését megnyerte, így a végeredmény Dunakanyar TKSE- SUN TC 9:0 lett.

Az eddig veretlen csapatunk az elmúlt hétvégén, szombaton a nyergesújfalui Piszkenet vendégeként szerepelt. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, mert a mérkőzéseket folyamatosan fokozódó szélben kellett lejátszania a játékosoknak, ami igen sokszor meg is tréfálta a versenyzőket. Így nem csak egymás ellen, de a néha váratlanul erős széllökések ellen is küzdeniük kellett. Fiataljaink az első három pályán az elvárásoknak megfelelően, szett veszteség nélkül hozták a győzelmeket. Bartakovics Marcell az első szettben 0:3-as állásról állva hagyta Kecskeméti Sanyit és gémet sem vesztve 6:3 6:0-ra nyert. Szappanos Marci a korábbi első osztályú Rácz Dávid ellen egy könnyed 6:0-s első szett után, egy szorosabb 6:4-es második szettel húzta be a mérkőzést. Budinszky Móric 2:5-ös hátrányból fordította meg az első szettet, míg a másodikat végig vezetve hozta. A hátsó pályákon két döntő szettes mérkőzést is játszottak játékosaink. Az 5-ös pályán Szabó Zsolt egy igen hullámzó mérkőzésen döntő szettben verte a korábbi első osztályú Kálmán Imrét. Zsolt a döntő szett végén igen okos és határozott játékkal nyerte meg a mérkőzést. György Karcsi is 0:4-nél kezdett el bemelegedni és ebből a hátrányból fordítva 6:4-re nyerte az első szettet. Ellenfele kitartása és a szeles idő azonban megadásra késztette, így döntő szettben szenvedett vereséget a szlovák Both Richárdtól. Az egyesek utáni részeredményt az Eke László Pölhössy Péter párharca állította be. Laci sajnos elvesztette a mérkőzést, így az egyesek után csapatunk 4:2-re vezetett. A párosoknál a Bartakovics/ György páros és a Budinszky/Szappanos páros is nyert, míg az Eke/Szabó páros kikapott, így született meg a 6:3-as végeredmény.

Sajnos másnap az eső elmosta a Pápa elleni mérkőzésünket, így ezt majd egy későbbi időpontban kell lejátszanunk.

A következő mérkőzésünk május 17-én, szombaton a Győri Lendület SK lesz hazai pályán a Postáslidón 11:00 órai kezdettel. Minden szurkolót nagy szeretettel várunk!
Biharvári Péter

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
csü 07

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
csü 07

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.