2014. szeptember 12., 13:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lassanként elköszönnek a nyári meleg napok, de ősszel is érdemes erdei túrára indulnunk. A kezdő, sőt a haladó túrázóknak is hasznos lehet részt venni turista egyesületek által szervezett túrákon, ahol sok újat tanulhatunk. A szervezett túra előnye, hogy az útvonal az erdőterület kezelőjével előre egyeztetett. Kipróbálhatjuk magunkat különböző távokon és terepeken: az egyszerű sétáktól a teljesítménytúrákig. Az erdei sportok közül a túrázáshoz az egyik legkönnyebb hozzákezdeni, bármilyen korúak, felkészültségűek vagyunk, érdemes belevágni. Sokat tehetünk így egészségünk megőrzéséért és a változatos tájon bejárt kilométerek leküzdésekor kihívásban is bőven lesz részünk. Nem utolsósorban pedig, jobban megismerjük környezetünket!

Szervezett túrák a Pilisi Parkerdőben erre a hétvégére:

2014. szeptember 13. szombat:

Esztergomból induló túrák a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége Természetbarát Szövetség és a Meteor SE Természetjáró szakosztály szervezésében:

Találkozó az Esztergom vasútállomásnál van, 8-10:30-ig folyamatos az indítás, a résztvevők itt eligazítást és térképet kapnak. Ellenőrző, frissítő pontok a Vaskapu Turistaháznál, illetve Barátkúton vannak. A túrát teljesítők a túra végén jelvényt kapnak.

Esztergom 20:

táv: 20 km, szintkülönbség: 500 m, nevezési díj: 500 Ft

Esztergom vasútállomás – Rozália kápolna – Vaskapu Turistaház – Fári-kút – képesfa – Enyedi halála – Barátkút – Csurgó-kút – Esztergom vasútállomás

Esztergom 10:

táv: 10 km, szintkülönbség: 350 m, nevezési díj: 500 Ft

Esztergom Vasútállomás – Rozália kápolna – Vaskapu Turistaház – Esztergom Vasútállomás

Érdemes ellátogatni a Teljesítménytúrázók Társaságának oldalára, itt rendszeresen értesülhetünk az aktuális szervezett túrákról:

www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Figyelmeztetés:

A Pilisben és a Visegrádi-hegységben a patakok a rövid idő alatt leesett jelentős mennyiségű csapadék hatására megáradtak, ezért a Pilismaróti Erdészet nem javasolja jelenleg a Rám-szakadék látogatását a felázott talaj és a szurdokvölgyben futó patak megnövekedett vízhozama miatt.