2013. február 6., 11:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Dr. Dietz Ferenc a TÖOSZ társelnöke a Hír TV február 5-i, Rájátszás című műsorában kijelentette, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, mint a legnagyobb önkormányzati szövetség, napokon belül asztalhoz ül, többek között a pedagógusbérekkel kapcsolatban. Szentendre Város polgármestere arról beszélt, vannak még hiányosságok az új feladatfinanszírozást tekintve, azonban ő abszolút bizakodóan látja a jövőt. Mint mondta, sokkal átfogóbban kell tekinteni erre a kérdéskörre.

„Sok olyan változtatás történt, melyek még finomhangolásra szorulnak, azonban az irányok jók. A megfelelő feladatfinanszírozáshoz elengedhetetlen, hogy plusz források kerüljenek a rendszerbe, elsősorban olyan területeken, mint a pedagógus bérezés, a közétkeztetés, a polgármesteri hivatali működése, az intézményfenntartás.”-mondta Dietz Ferenc.
Korábban a TÖOSZ társelnöke azt nyilatkozta, a jelenlegi kormány az egyetlen, amely ténylegesen hozzá mert nyúlni a nagy elosztó rendszerekhez. Ehhez kapcsolódóan Dietz Ferenc elmondta; olyan szükségszerű átalakítások történtek, melyek mindannyiunk érdekét szolgálják, ennek hatékony működéséhez azonban időre van szükség. A beszélgetés zárása képpen elmondta, a TÖOSZ – sok más mellett -, javasolni fogja a kormánynak, hogy a pedagógusok béreit és juttatását maradéktalanul biztosítsák a 2013-as évben is. Dietz Ferenc szerint ez az ügy kiemelten fontos, hiszen az a munka, melyet a pedagógusok gyermekeinkért végeznek, példaértékű.