2019. május 3., 10:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

The Bridge Arts Festival címmel rendeztek nemzetközi művészeti fesztivált angol testvérvárosainkban, Godmanchesterben és Huntingdonban. A két, szinte egybeépült várost egy középkori híd köti össze, ez adta a fesztivál ötletét és nevét is.

Meghívást kaptak még művészek Szentendre testvérvárosaiból, Gubbióból és Salon de Provence-ból is, illetve több, mint 20 helyi művész és művészeti egyesület, illetve az iskolák művészeti szakkörei állítottak ki 16 helyszínen. A fesztivál szervezője a helyi Testvérvárosi Egyesület volt, melynek egyik vezetője, David Brown maga is művész.

Szentendrét Lehoczky Krisztina, Gulyás Andrea és Bihon Győző képviselte, az ő műveiket a Városházán állították ki.

A többnapos fesztivál programját workshopok, művészeti előadások és természetesen kiállításmegnyitók gazdagították. A városunkban most zajló „Hangszert a kézbe” program angol megfelelője is teret kapott a programsorozatban, illetve versíró és drámafoglalkozások a helyi gyerekek számára.

„Brexit ide vagy oda, a testvérvárosi kapcsolat erős, aktív és van jövője” – mondta Malcolm Lyons, a Testvérvárosi Egyesület Elnöke. „Minket, embereket a politikai huzavona nem érdekel, sok jó barátunk van Magyarországon, illetve szerte Európában, a kapcsolatot továbbra is barátsággal ápoljuk” – folytatta.

A magyar művészeket a Jolanda Willemse, a Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak elnöke és Havasi Ida egyesületi tag kísérte.