2024. április 11., 12:10

Az elmúlt napokban tapasztaltuk, illetve több bejelentés is érkezett, hogy az áramszolgáltató munkatársai ismét elkezdték a fák gallyazását. Fülöp Zsolt polgármester kérésére Hazai Attila főkertész felhívta az E-ON figyelmét, hogy a vezetékek körüli szelvényezésre csak indokolt esetben, kizárólag baleset- és életveszély fennállása esetén kerülhet sor a költési időszakban. 

Fészkelési időszakban ilyen horderejű munka indokolatlanul nem végezhető, főleg nem a Bükkös-patak völgyének természetvédelmi területén. A lakossági áram vezetékek körüli űrszelvényezése nemcsak a szolgáltatás biztonsága miatt, hanem a baleset- és életveszély megelőzése miatt is szükséges: a vezetékekig felnövő, azzal érintkező ágak az áramot a földbe vezethetik.

Ezért Fülöp Zsolt polgármester kérésére Szentendre főkertésze, Hazai Attila felhívta a szolgáltató figyelmét, hogy a város területén csakis indokolt esetben, az önkormányzattal folytatott előzetes egyeztetést követően, kizárólag fennálló baleset- és életveszély elhárítása esetén kerülhet sor a fészkelési időszakban. Továbbá a főkertész újra jelezte a szolgáltató felé az eddigi gallyazások helyszínein otthagyott ágak mihamarabbi elszállítását.

Az E-ON válaszát követően frissítjük cikkünket.