2020. március 18., 09:36

A városvezetés most szervezi azoknak a 70 év feletti szentendreieknek az ellátását, akik a 03.16. kormányrendelet értelmében vállalják, hogy lakóhelyüket nem hagyják el a járvány okozta veszélyhelyzet ideje alatt. Rövidesen részletes tájékoztatást teszünk közzé, hogy milyen telefonszámon kérhetnek segítséget, kik keresik fel, ill. milyen feladatokat ellátását vállalják az önkormányzat munkatársai.

Segítsük a környezetünkben élő időseket, hogy ne kelljen otthonról kimozdulniuk. Az idősek másokkal való érintkezésének elkerülése csak akkor valósulhat meg, ha fiatalabbak segítik az életüket és megszervezik ellátásukat a családon belül, a lakóközösségekben, társasházakban.

Szervezzék meg és intézzék helyettük a napi bevásárlást, váltsák ki a gyógyszereiket, vállalják át a kutyasétáltatást, szemétkivitelt, ellenőrizzék minden nap, hogy minden rendben van-e velük, figyeljék folyamatosan az egészségi állapotukat, és betegség esetén hívják fel a háziorvosukat!

De szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket, közvetlen kapcsolatba ne kerüljenek velük, lehetőleg telekommunikációs eszközökkel, zárt ajtón keresztül, vagy legalább 2 méter távolságból az ajtó előttről tartsák velük a kapcsolatot, folyamatosan tájékoztassák őket a hírekről, hiteles információkról.

Ahogy feláll az idősek ellátását intéző önkormányzati munkacsoport részletes tájékoztatást teszünk közzé, hogy milyen telefonszámon kérhetnek segítséget, kik keresik fel, ill. milyen feladatokat ellátását vállalják az önkormányzat munkatársai.