2019. december 19., 08:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Helyes Imre önkormányzati képviselő kezdeményezésére szavazás indult a Kovács László úti járdaépítés terveivel kapcsolatban. December 6 és 12-e között 25 figyelembe vehető szavazat érkezett, a kiegyensúlyozottság elve alapján minden lakóingatlanból egy szavazatot vettek figyelembe. A lakosok e-mailben, sms-ben és telefonon keresztül is kifejthették véleményüket a tervezett járdaépítés kapcsán.

Az érintett megközelítőleg 50 lakóingatlan közül 25 vett részt abban a szavazásban, amely a Kovács László úti járdaépítésről kérte ki a lakosok véleményét. A december 6 és 12-e közötti időszakban arról kérdezték az ott élő embereket, hogy melyik oldalra épüljön a járda. A kiegyensúlyozottság elve alapján lakóingatlanonként egy szavazatot vettek figyelembe, ennek értelmében 14 szavazat az északi, 9 szavazat pedig a déli megoldást támogatta. 2 semleges szavazat is érkezett: az egyik mindkét megoldást elfogadhatónak tartotta, a másik nem támogatta a járda megépítésének tervét.

Az e-mailben szavazók csatolt tájékoztatást kaptak a szavazás végeredményével kapcsolatban, érdeklődés esetén a megadott elektronikus levelezési címre érkezett e-mailek, illetve mobilszámra küldött sms üzenetek Helyes Imrénél megtekinthetők. A szavazás eredményéről a polgármesteri hivatal illetékes városfejlesztési irodája is tájékoztatást kapott.