2019. november 25., 15:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűz keletkezett egy családi házzal egybeépített melléképületben november 221-én, pénteken délután Pomázon, a Verdi utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók a tűz oltását megkezdték, ezzel megakadályozták a lángok továbbterjedését. A tüzet a pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók eloltották, az épületet átszellőztették és átvizsgálták.

Négy embert szállítottak a mentők kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával november 23-án, szombaton este Szigetmonostoron, a Gerle utcából. A szentendrei hivatásos tűzoltók zárt nyílászárók mellett méréseket végeztek a házban és kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a helyiségeket, majd biztosították a helyszínt.

*

Két személygépkocsi ütközött össze november 24-én, vasárnap reggel Szentendrén, a Dunakanyar körúton. Az ütközés következtében az egyik autó kerítésnek, a másik gépkocsi lámpaoszlopnak csapódott. A szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

*

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres könnyűszerkezetes épület november 24-én, vasárnap délután Pomázon, a Kőhegy utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az épület háromnegyedében, a hozzá épített huszonöt négyzetméteres melléképület teljes egészében égett. A tüzet a pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók eloltották, majd az épületet átvizsgálták. A födém több helyen beszakadt, így a ház lakhatatlanná vált.

Forrás: Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság