2020. április 24., 19:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A piac – amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi – várhatóan május 9-én, szombaton megnyit. Fülöp Zsolt polgármester levélben kezdeményezte a piac üzemeltetőjénél az újraindítást, amelynek feltétele a szigorú járványügyi óvintézkedések betartása.

Ahogy korábban is jeleztem – a járványügyi helyzet függvényében – azt szeretnénk, ha minél előbb ismét megnyílna városunk piaca a szentendreiek előtt – írta levelében Fülöp Zsolt.

Mivel a járvány alakulásáról, a lakosság fertőzöttségének mértékéről nincs pontos képünk, ezért csak szigorú szabályok betartása mellett üzemelhet a piac ismét.

A feltételekre vonatkozó előírásokra konkrét javaslatokat készít elő a hivatal, amelyben figyelembe veszik az üzemeltető által korábban javasolt működési szabályokat. A polgármester ugyanakkor kérte, hogy az üzemeltető tegyen további javaslatokat az óvintézkedésekre.

Amennyiben nem romlik a járványügyi helyzet, és a piacindítást és működtetés feltételeit körültekintően elő tudjuk készíteni, ismét nyissuk meg a piacot – írta levelében a polgármester.