2022. augusztus 4., 13:49
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Móricz Zsigmond Gimnázium parkolójának szélén található hulladéksziget környezetében elkövetett illegális szemetelés miatt a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság feljelentést tett.

Nem újkeletű, de országszerte tapasztalt, lehangoló jelenség, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékén illegálisan elhelyezett szemétkupacok tűnnek fel. A konténerbe már nem férő műanyag, papír, fém illetve üveghulladék mellett egyre gyakrabban és nagy mennyiségben kommunális hulladék. Szinte mindennapos tapasztalatunk ez sajnos Szentendrén is. Holott nem csak a kommunális hulladék lerakása tiltott itt, de a szelektívbe szánt szemetet a megtelt konténerek mellé pakolni is szabálysértésnek számít.

Fülöp Zsolt polgármester bejelentése alapján a hét elején a Móricz Zsigmond Gimnázium parkolójának szélén található hulladéksziget környezetében elhelyezett zsákok eredetét megvizsgálta a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI). A kameraképek alapján tizenegy elkövetőből kilencet sikerült azonosítaniuk, mind a kilenc esetben a feljelentést megtették.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy a Városi Szolgáltató szolgáltatásai között a hulladékszigetek fenntartása és a házhoz menő szelektív hulladékszállítás biztosítása mellett Hulladékudvar működtetése is szerepel. Ha már nem fér az otthonukhoz legközelebb eső hulladéksziget konténereibe a szemét, kérjük vigyék el a Hulladékudvarba.

Cím: 2000 Szentendre, Szabadkai út 9.
Nyitvatartási idő:
hétfőtől – péntekig: 07:00-15:30 óráig
szombaton: 07:00-13:00 óráig

Tegyünk együtt a tisztább Szentendréért!