2016. november 3., 13:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nem fizetett a szolgáltatásért

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott K. Béláné 59 éves pomázi lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján az 59 éves pomázi nő az ingatlanjában 2014. március és 2016. március hónap közötti időszakban illegálisan, elszámolás nélkül vételezett villamos energiát az Elmű Hálózati Kft. hálózatáról.

A szentendrei rendőrök a K. Béláné ellen folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Albérletből vitt el értékeket

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott R. Antal budapesti lakos ellen sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 29 éves budapesti férfi 2014. júniusban hónapban két hétre bérbe vett egy tahitótfalui hétvégi házat. A férfi az elköltözését követően az ingatlanból több használati tárggyal a sajátjaként rendelkezett, azokat a házból magával vitte.

A szentendrei rendőrök a R. Antal ellen folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Átcserélte a rendszámot

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott N. Levente 32 éves szentendrei lakos ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a szentendrei férfi 2016. augusztus 15-én egy német rendszámú személygépkocsival közlekedett Szentendre belterületén, amikor is a járőrök intézkedés alá vonták. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a német rendszám nem az általa használt személygépkocsira lett kiállítva, hanem egy másik típusú gépkocsira, a rendszámot a férfi korábban áthelyezte az autójára.

A szentendrei rendőrök N. Leventét gyanúsítottként hallgatták ki, az ellene folytatást eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Szentendrei Járási Ügyészségnek.

Felhívás a passzív biztonsági eszközök használatára

A Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén megvizsgálta a súlyos, személyi sérüléssel járó balesetek okait.

A súlyos sérüléssel járó balesetek okai között, a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya még mindig nagy számban fordul elő, ezért a közlekedők biztonsága érdekében a rendőrség az elkövetkező időszakban is fokozottabban fogja ellenőrizni a járművezetőket. A kiemelt figyelemre lakott területen belül, illetve azon kívül is számítani lehet.

A közúti ellenőrzések során nagy hangsúly kerül a szabálykövető magatartásra, a passzív biztonsági eszközök – biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek és a motorkerékpár bukósisakok – előírásszerű használatára, a vonatkozó szabályok betartására.

Azon járművezetőkkel szemben, akik megszegik a közúti közlekedés szabályait, a Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei – a jogszabályi kereteken belül – szigorúan fognak fellépni a közlekedők életének, testi épségének védelme érdekében.

A biztonság, a közlekedés valamennyi résztvevője számára fontos!

Szentendrei Rendőrkapitányság