2021. június 2., 17:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Helyi Operatív Törzs remélhetőleg az utolsó online találkozóját tartotta hétfőn, abban bízva, hogy újabb járványhullámra már nem kerül sor. Egyetlen önkormányzati intézményben sincs koronavírus-fertőzött beteg munkatárs vagy kontaktszemély. A háziorvosoknál a második körös COVID-védőoltások vannak soron, várhatóan a nyár közepére tudják befejezni az oltásokat. Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben a Sinopharm vakcinára folyamatosan lehet időpontot foglalni.

Dr. Szoltsányi Gábor háziorvos tájékoztatójában elmondta, hogy most elsősorban a második körös oltások vannak napirenden a háziorvosoknál, ez nyár közepéig, végéig el fog húzódni. Új oltást már keveset kapnak. Szoltsányi doktor praxisában 75-80%os az átoltottság.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben (SZEI) a 20. héten a szokásos betegellátás mellett kellett a tömeges oltási napokat lebonyolítani. Ez igen nagy megterhelést jelentett az intézmény munkatársainak. A védettségi igazolványokhoz szükséges antitest-tesztet kérők száma jelentősen növekedett, ez a laborkapacitás jó részét lekötötte. Sinopharm vakcinára folyamatosan lehet időpontot foglalni online.

A Gondozási Központban megnyílt az Idősek Klubja, nagy örömmel jöttek az idősek. A számukra biztosított szolgáltatásokat végzőktől (például fodrász) védettségi igazolványt kérnek.

A bölcsődében a gyerekek mintegy 90%-át hozzák a szülők közösségbe. Sikeres gyereknapot tartottak, a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai, a rendőrautók színesítették a programot. A nyáron július 19–augusztus 16-ig lesz zárva a bölcsőde.

Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai szervezik a gondozott gyermekek számára a gyereknapot és más programokat, táborokat. A programjaik létszámkorlátosak.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár szolgáltatásai működnek, a látogatók betartják a szabályokat, fegyelmezetten bemutatják a védettségi igazolványokat. Megtartották az első személyes részvételű programot, ingyenes jegyekkel oldották meg, hogy ne legyenek túl sokan a teremben. A munkatársak örülnek, hogy végre a szakmai programokra koncentrálhatnak.

V8 uszodában két munkatárs kivételével már mindenki megkapta a védőoltást. Az uszodában a gyereknap alkalmából a gyerekek önkormányzati támogatással ingyenesen, a kísérők 70%-os kedvezményes jeggyel jöhettek.  Összesen 100-an voltak az uszodában, de egy időben nem voltak sokan. Már jelentkeztek nyári táborszervezők is. Az Iron Swim toborzó, promóciós úszásoktatást tervez.

A Városi Szolgáltató NZrt.-nél (VSZ NZrt.) minden munkatárs meggyógyult, minden rendben.

Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI) utcán dolgozó munkatársai továbbra is hordják a maszkot, bár a munkatársak többsége be van oltva, de jó az elővigyázatosság. Az időjárás függvénye, hogy a hétvégi tömeg mekkora leterhelést jelent a rendészek számára. Készülnek a városi rendezvények biztosítására.

Képünkön: Gyereknap a bölcsődében a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével.