2012. október 20., 11:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október elején látványos szakaszába ért a gátberuházás, lezárultak az előkészítő munkák, mint például a tereprendezés és a cserjeirtás. A kivitelező elkezdte a régi gát bontását a korábbi révháztól déli irányban, valamint a jachtkikötőnél a támfal szükséges mértékű visszabontását. A bontásból származó anyagokat, valamint a zöldhulladékot ideiglenesen a Bükkös patak torkolatánál lévő depóniában tárolják. Az ideszállított törmeléket feldolgozást követően a parton kialakítandó szervízútba fogják beépíteni, melynek földmunkálatai folyamatban vannak.

A következő időszakban várható munkák

  • a szervízút kialakításához további földfeltöltés, előkészítés
  • a jachtkikötő és a volt révház között a szögtámfal szerkezetépítési és alapozási munkái, az új mellvédfal kialakítása
  • a Bem utcáig a régi gát további bontási munkái, ezzel párhuzamosan a rév megközelítéséhez ideiglenes lépcső kialakítása
  • a réselési munkákhoz a résvezető gerenda vasszerelése
  • a töltés lábazatának megerősítéséhez kőanyag szállítás, kőtámasz építés

A kivitelező a lehető legkisebb mértékben kívánja zavarni a forgalmat, ezért a révháztól északra csak szükség esetén foganatosít félpályás útlezárást, ezért nem került még kialakításra a beharangozott lámpás forgalomirányítási rend. Arról is tájékoztatott minket, hogy a Duna alacsony vízállása miatt jelenleg nem lehetséges a folyami szállítás, ezért teherautókkal tudják megoldani a szükséges építőanyagok beszállítását. Az építési munkákat október-novemberben hétvégenként is végezni fog a kivitelező cég, természetesen az október 23-i nemzeti ünnepet kivéve.

Jelenleg készülnek a végleges kiviteli tervek a jövő évben megvalósítandó szakaszokra (a Péter Pál utcától a Postás strandig), valamint hamarosan elkészül az építészeti terv is, melyről olvasóinkat tájékoztatni fogjuk!

[notice]Felhívjuk a figyelmüket, hogy október 8-ától a Dunakorzón új forgalmi rend lépett életbe. A Péter Pál utca és a Rév utca között csak északi irányba lehet közlekedni. A forgalmi rend változás miatt kérjük ne megszokásból vezessenek![/notice]

Index videó a gátépítésről