2017. október 24., 11:11
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub és az  Ezüstfény Együttes is részt vett a XXVI. Katonanemzedéki Találkozón Balatonakarattyán, ahol Esküdt Lajos, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese, a klub vezetőségi tagja jutalmat vehetett át.

2017. október 18-19-én a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége szervezésében került megrendezésre a XXVI. Katonanemzedéki Találkozó Balatonakarattyán, a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában. Az első napon dr. Benkő Tibor vezérezredes, honvéd vezérkarfőnök megnyitó beszéde után, Esküdt Lajos, a Szövetség elnökhelyettese, klubunk vezetőségi tagja ajándéktárgy jutalmat vehetett át, majd hagyományt teremtő kezdeményezéssel a „Közösség és egészség” jegyében folytatódott a rendezvény.

A BEOSZ hét régiója mutatkozott be a sátrakban és vidám feladatokkal küzdött a szabadtéri versenyeken. A csapatokat 1-1 fővel a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály 9 fő honvéd altisztjelöltje Kalló Miklós alezredes úr vezetésével, erősítette. Jó volt látni, hogy a generációk együtt törekedtek a pontokért.

Az esti eredményhirdetés követően a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai Kapi Gábor nótáskapitány és az  Ezüstfény Együttes katonadalokkal szórakoztatták a közönséget. Hegedűn kísért Séra Anna, az együttes vezetője, citerán közreműködött Kovács Imre. A résztvevők együtt énekeltek a fellépőkkel.

A következő nap a BEOSZ Emlékparkban koszorúzással kezdődött. majd ünnepi megemlékezéssel folytatódott. Befejezésül elismerések átadására került sor, ahol Balázs Tibor törzszászlós a MH Altiszti Akadémia KP AOO vezénylő zászlósa „KATONÁK PÉDAKÉPE Díj” elismerő oklevelet és plakettet vehetett át.

Köszönjük a lehetőséget Hazuga Károly nyá. altábornagynak a BEOSZ elnökének és az elnökségnek, hogy ott lehetünk.

Szöveg: Horváth Jenőné
Fotó: Esküdt Lajosné