2023. szeptember 29., 09:21

A Mindenki Szentendréje Egyesület az önkormányzattal és a szentendrei  rendőrkapitánysággal együttműködve ismét útjára indítja a Gyalogbusz Szentendre „járatait”. A három különböző útvonalhoz 1-4. osztályos tanulók szüleinek a jelentkezését várják a szervezők. 

Hogyan működik a gyalogbusz?

A normál buszokhoz hasonlóan egy adott útvonalon, meghatározott időpontokban, erre a célra kijelölt „buszmegállókban” szállnak fel a gyerekek. A gyerekcsoportot önkéntes, regisztrált felügyelők (buszsofőrök), jellemzően szülők kísérik el az iskolába. A gyalogbusz menetrendje fix, és iskolánként akár több útvonal is lehet.

Miért jó a gyalogbusz?

A gyalogbusz a „szülőtaxi” egy egészséges és fenntartható alternatívája, amellyel közösségi élmény, kaland az iskolába vezető út. A gyerekek megtanulják és gyakorolják a biztonságos közlekedést, és reggelente mozognak a friss levegőn. Az iskolák környékén ezért csökken az autóforgalom, és nő a biztonság.

Menetrend:

  • Zöld vonal hétfőnként
  • Piros vonal szerdánként
  • Sárga vonal szerdánként

A képekre kattintva látható a zöld, a sárga és a piros útvonal menetrendje:

1-4. osztályos tanulók szülei jelentkezését várják az alábbi iskolákból:

  • Templomdombi Általános Iskola,
  • Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
  • Szent András Katolikus Általános Iskola

Jelentkezés: gyalogbusz.szentendre@gmail.com

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelynek alkalmával a gyermekek bérletet kapnak, amit az utazás megkezdésekor át kell adniuk a kísérőknek. A regisztráció feltétele a szerződés pontjainak elfogadása, amit a regisztráció alkalmával aláírással igazolnak.
A bérlet a félév végéig érvényes marad! A regisztráció ingyenes.
A kísérők a Gyalogbusz jelvényét viselik, indulás előtt csak már regisztrált, érvényes bérlettel rendelkező utasokat fogadhatnak a megállókban. Láthatósági mellényt osztanak ki, amelyeket az út végén a bérletért cserébe visszakérnek.
A gyermekeket csak felelős felnőtt kísérheti a Gyalogbusz megállójába, a felnőtt a bérlet átvételét és a csoport indulását megvárja.
A balesetmentes közlekedés érdekében csak a szabályokat betartani tudó gyermeket regisztráljanak a Gyalogbusz vonalaira!

(A borítókép Lázár Zsófi grafikája)