2020. január 5., 11:26
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Részlet az emlékeztetőből:
Résztvevők: Duna-menti települések polgármesterei, Közlekedési Koordinációs Központ, Pest Megyei Önk. elnöke, főépítész, Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft., NIF képviselői

„A VEKOP 4 (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) 4. prioritásai … között szerepel az Eurovelo 6 kerékpárút kiépítésének lehetősége is. Az egyeztetés célja a EuroVelo 6 kerékpárút… előkészítő tevékenységéhez kapcsolódóan a jobb és bal parti hiányzó szakaszok problémáinak feltárása és közös megoldások keresése.”
(Ezen a tárgyaláson Dömös–Szentendre szakaszon csak a jobb parti nyomvonalról volt szó … „Szentendrei-szigeten tervezett nyomvonal a nagy költségigénye (két megépítendő híd) miatt jelenleg nem jöhetett szóba.”)
„Szentendre város alpolgármestere felajánlást tett arra, hogy koordinációs szerepet vállal és összesíti a korábban elkészült terv nyomvonalának problémáit. Alpolgármester úr a kerékpárút Fővárossal való kapcsolódását kiemelkedően fontosnak tartja, mellyel a KKK képviselői is egyetértettek. A város képviselője felhívta a települési önkormányzatok vezetőinek figyelmét, arra hogy 2010 óta nem volt jogszabályváltozás, így a korábban felmerült engedélyezési problémák jelenleg is fennállnak.
Szabó István elnök úr javasolta az engedélyek kiadását akadályozó tényezők összegyűjtését, annak érdekében, hogy Pest Megye Önkormányzata kezdeményezhessen egy esetleges jogszabály módosítást.
… A NIF Zrt. által előzetesen megvizsgált tervek alapján jelenleg nincs engedéllyel rendelkező szakasz. Fennállnak típus-problémák (Vízügyi, Környezetvédelmi akadályok).”