2013. január 10., 13:05
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Városunk hagyományaihoz híven, január első vasárnapján, újévi koncertre gyúltak ki a fények a Városháza dísztermében. A Himnusz közös eléneklését követően dr. Dietz Ferenc polgármester újévi köszöntőjében elmondta: „Nehéz, küzdelmes évet zártunk. A 2012-es esztendő a reorganizáció éve volt. Ezt közös erőfeszítéssel és akarattal megoldottuk. 2013 az Új ritmus éve”. Ennek szellemében kívánt minden szentendrei polgárnak sikerekben gazdag, boldog újesztendőt.
Ezen az estén adták át a 2012-es esztendő Mecénás díját. A beérkezett ajánlások összesítése után Szentendre város képviselő-testülete Laki Péter vállalkozónak ítélte a kitüntető díjat. Laki Péter köszönő beszédében elmondta, a díj ösztönzést jelent számára, hogy folytassa várostámogató munkáját, és kifejezte örömét, hogy mostantól a Mecénás-díjasok csapatába tartozhat.
Az est második részében Gyermán Júlia hegedűművész és férje, Vedres Csaba zongoraművész, zeneszerző elragadó játékában gyönyörködhetett a közönség. A felcsendülő zeneművek közt Gyermán Júlia verseit hallhatta a közönség Juhász Károly színművész előadásában.

Fotó: www.szentendreifotok.hu