2023. június 29., 18:52

Átadták a Virág utca Kovács László utcától induló, mintegy 70-80 méteres szakaszát. A beruházást az 1+1 program keretén belül 50%-ban az önkormányzat, 50 %-ban a Metál Üzletház finanszírozta.

Az útfelújítási munkák június 15-én kezdődtek és néhány nap alatt be is fejeződtek. A fejlesztés 2.939.415 Ft-os önkormányzati támogatással és ugyanekkora lakossági önrész mellett jött létre.

Az aszfaltburkolattal ellátott útszakaszt Pilis Dániel alpolgármester és Helyes Imre, a körzet képviselője adta át a helyi lakosoknak és a beruházást finanszírozó üzletház képviselőjének.

A Virág utca és a Bükkös-part szóban forgó részén tapasztalható napi gépkocsiforgalom nagyobb részét a Metál Üzletházba, illetve a 11-es út mellett található vendéglátóhelyre igyekvő látogatók teszik ki, a helyi lakosok gépkocsiforgalma szinte elenyésző, így az autós forgalom ilyen összetétele mellett nem volt elvárható a helyi lakosok szerepvállalása a közterület fennmaradó részének felújítása ügyében.

2021-ben a városrészi költségvetés projektjének, a 11-es főútnál lévő zöld terület rehabilitálása részeként a Bükkös-patak buszmegállója mögött szilárd burkolatú járda épült, a Bükkös-parton a Virág utca és a 11-es főút közötti szakasz földútját pedig zúzott kővel stabilizálták.