2016. augusztus 25., 16:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendrén már hagyománnyá vált, hogy az önkormányzat, a Kulturális Központ közreműködésével, jótékonysági koncertet szervez egy meghatározott cél érdekében. Idén – helyi civilek javaslatára – a rendezvény bevételével a Dévai Szent Ferenc Alapítványt és a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletet támogatják. A koncert helyszíne a Fő tér lesz, a vendéglátósok együttműködésének köszönhetően, akik készségesen hozzájárultak a tér lezárásához a koncert ideje alatt. A jótékonysági akciót az önkormányzat félmillió Ft-tal támogatja.


Az egységes magyarságért

A Dévai Szent Ferenc Alapítványt célja az Erdélyben nehéz körülmények között élő gyermekek felkarolása, melybe az alapvető ellátáson kívül beletartozik taníttatásuk, vallási-erkölcsi nevelésük.

A tavaly létrejött Hazajáró Honismereti és Turista Egylet alapítói a Duna TV Hazajáró című műsorának rajongói voltak, tagjai pedig a műsor készítői, szereplői és az elszakított területeken élő helyi magyar közösségek lelki-szellemi vezetői. Küldetésüknek vallják a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának erősítését a honismeret és a turizmus eszközeivel. Szeretnék a köztudatba emelni, hogy a Kárpát-medence és a benne élő magyarság – a Szent Korona oltalma alatt – egy és oszthatatlan, és visszavezetni az embereket az alapvető, örök értékekhez, az égi törvényekhez. Az Egylet képviselőivel a koncert előtti közönségtalálkozón lehet beszélgetni a Fő téri színpadnál, 18.30-tól.

Ismerős Arcok

A koncert kezdeményezői és szervezői úgy döntöttek, hogy a hazafias dalairól jól ismert Ismerős Arcok együttest kérik fel résztvevőnek. Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Az együttesre jellemző letisztult, kifinomult dallamvilágot Nyerges Attila gondolatai emelik magas szintre. Zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Dalaik elsősorban a család és a hazaszeretetről, kultúránk, értékeink tiszteletéről és megóvásáról, valamint a közösségben való létezés fontosságáról szólnak. Lemezeik a MAHASZ eladási listájának élmezőnyébe tartoznak. Felléptek már a Kárpát-medence szinte valamennyi területén, de sikerrel turnéztak Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is. Számtalan szakmai elismeréssel és díjjal ismerték el tevékenységüket.

Az együttes tagjai: Nyerges Attila (ének, gitár), Práder Vilmos (gitár, ének), Leczó Szilveszter (billentyűs hangszerek), Galambos Nándor (basszusgitár), Kovacsik Tamás (dobok, ütőhangszerek), Tánczos István (szaxofon, ének).

Vendég: Böjte Csaba

A rendezvényen a tervek szerint részt vesz Böjte Csaba ferences szerzetes is, a dévai gyermekmentő szervezet létrehozója, működtetője, aki elmondta, hogy most különösen örülnek, ha valaki a hónuk alá nyúl. 83 településen 2130 gyerekkel fejezték be idén a tanévet, és szeptember 15-én kezdődik az új. Ilyenkor mindegyik házat fel kell tölteni, ami komoly kiadást jelent. Hálás szeretettel fogadnak minden adományt, támogatást, például gyümölcsöt, száraz élelmiszert, tanszereket, téli ruhákat, cipőket.


Jegyvásárlás

Ismerős Arcok jótékonysági koncert szeptember 23. péntek 20.00 óra,  Fő tér

Belépőjegy: 2500 Ft
Támogatói jegy: 5 000 Ft (belépésre is jogosít)

ISjegy_BOX